top of page

The Incredible Dr. Pol live

2018

Producent: Theater Familie B.V.

Senf Theaterpartners

The incredible Dr. Pol is misschien wel dè bekendste dierenarts ter wereld. Dr. Jan Harm Pol, zijn vrouw Diane, zoon Charles en diens vrouw Beth werden wereldberoemd door hun reality serie op National Geographic. Dus toen ze voor een theatertour naar Nederland kwamen, was dan ook binnen no-time uitverkocht.

 

Als regisseur kreeg ik de opdracht om deze tweede theatertour nog persoonlijkere en beestachtiger te maken. In nauwe samenwerking met ‘The Pol family’ maakten we een voorstelling vol (h)eerlijke levenswijsheden en anekdotes en over hun leven op het Amerikaanse platteland, ondersteund met met exclusieve videobeelden.

 

Om de voorstelling beestachtig èn interactief te maken bedacht ik Dr. Pol’s theaterspreekuur. Iedereen die een kaartje gekocht had kreeg vooraf een bericht van Dr. Pol.

 

“Mijn familie en ik verheugen ons enorm op jouw komst. Dieren worden in het theater helaas niet toegelaten, maar ik heb iets bedacht zodat we toch een soort 'spreekuur' kunnen houden. Mail een foto van jouw (huis-)dier en je vraag naar foto@senf.nl. Vermeld hierbij duidelijk de naam van het dier en het theater waar je naar onze show komt kijken. Het maakt niet uit of het een hond, paard, koe, vis, muis of sprinkhaan is, als jij een leuke vraag hebt zie je jouw dier misschien terug op het grote scherm in het theater. Je kan je leukste foto en vraag tot op de dag van de show naar mij mailen. Ik kijk er naar uit!”

Zo kregen dieren van de bezoekers zelf een grote rol in Dr Pol’s voorstelling. De grote finale was de bevalling van een koe op het podium. Een levensgrote polyester koe diende als model. Twee kinderen uit de zaal werden voorzien van operatieschort en handschoenen. Onder deskundige leiding van Dr. Pol en Diane mochten zij een pluchen kalf ter wereld brengen. Zo heeft deze theatervoorstelling een bijdrage geleverd aan de missie van ‘the Pol family’ om jonge en nieuwe generatie te inspireren respect- en liefdevol om te gaan met dier en mens.

40684877_2238461852847780_88733350454991
bottom of page