top of page

mijn verhaal

Hallo, ik ben Pepijn Moors.

💥 I’m in the magic moments business✨

Het is mijn passie om shows, evenementen, voorstellingen en verhalen te maken die een groot publiek bereiken en beroeren. Dat kunnen theaterbezoekers, zakelijke klanten, consumenten, medewerkers of relaties zijn. Ik werk regelmatig in theaters en in de grotere zalen van Nederland, als AFAS Live en de Jaarbeurs.

 

Als showcaller help ik eventmanagers en technisch producenten om alle disciplines voor en achter de schermen optimaal te laten samenwerken.

Als regisseur coach ik sprekers naar een succesvolle en authentieke performance. Ik help om een sterk en helder verhaal samen te stellen. Samen werken we naar een natuurlijke verbinding tussen spreker en publiek.

Theater seminars zijn mijn specialiteit, daarbij creëer de juiste balans tussen informatie, emotie, instructie en interactie. Zo zorg ik dat leiders, sprekers en trainers hun kennis, passie en inzichten met succes over kunnen brengen aan een groot publiek.

 

Erg trots ben ik op mijn film 'Polska Warrior' waarvoor ik het scenario schreef. Deze animatiefilm draait op internationale filmfestivals en won o.a. een Gouden Kalf (NFF, Utrecht), de Unesco Award (Prix Jeunesse, München) en twee Cinekid Awards (Amsterdam). 

 

Hoe dat allemaal zo gekomen is, zie je hieronder. 

VROEGER         1981

Toen ik klein was keek ik het liefste de hele dag televisie. Maar dat mocht natuurlijk niet van mijn ouders. Dus ging ik televisietje spelen met mijn poppenkast. Mijn broertje Reinier kwam altijd kijken en zorgde zo voor het stabiele kijkcijfer van 1.
 

Poppekast1_bewerkt.jpg

LARS                       2009

In de nacht van 12 april danste ik Lars tegen het lijf. Vanaf dat moment zagen we elkaar minstens iedere week. Een jaar later verhuisde ik naar Amsterdam. Op 29 mei 2015 werd hij mijn man en ik de zijne. 

16832289_1569486236412015_35066997742598

ROCKFROGS           2016

Een mijlpaal. RockFrogs is het eerste Nederlandse kidsmerk dat ingezet wordt om gezonde voeding te promoten. Albert heijn kocht de licentie en besloot om kids characters alleen nog maar op gezondere producten te laten schitteren. Ik ontwikkelde RockFrogs met Jerry Rijstenbil van Fablefactory.

16487022_1554287567931882_33657221956634

TELEVISIE              2002

Een stage bij Endemol ging geruisloos over in mijn eerste televisiebaan. Ik maakte items voor lifestyle magazine Wannahaves. Ik groeide door naar de Central Creative Unit. In dit team, onder leiding van John de Mol, produceerden we pilots van nieuwe internationale televisie formats. 

voltt.jpg

ONTWIKKELING     2011

Om beter te worden in het schrijven van verhalen ging ik naar Scriptschool in Amsterdam. Ik kon mijn nieuwe kennis meteen in de praktijk brengen toen ik samen met twee gerenommeerde scenarioschrijvers (Marciel Witteman en Mieke Bouma) een nieuwe televisieserie voor de Efteling mocht ontwikkelen.

 

Bij de productie van parkshow Ravelijn werkte ik nauw samen met regisseur Vincent van den Elshout. Hij inspireerde mij om te gaan regisseren en raadde me een opleiding theaterregie in België aan. Zogezegd, zo gedaan: twee jaar lang reed ik op zaterdag naar Antwerpen om me te ontwikkelen tot theaterregisseur.

Pepijn_MG_0022.jpg

GOUDEN KALF       2017

Onze film 'Polska Warrior' wint een gouden kalf voor beste korte film.

Uit het juryrapport:

"Op liefdevolle wijze weten de makers een geheel eigen wereld op te roepen. Een wereld die bevolkt wordt door een zeer divers tableau van karakters. (...) Op onnavolgbare wijze wordt dit verhaal toegankelijk voor iedereen. Een aanrader voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Een aanstekelijke film vol emotie en relativering en een overtuigende proeve van vakmanschap."

22008070_1817403924953577_56557622863541

THEATER                2008

Na wat grote televisie-avonturen kwam ik terecht in de wondere wereld van de Efteling. Ik produceerde entertainment voor evenementen en later alle shows in en om het park. Dat varieerde van kleine poëtische theateracts tot spektakelshows. Op de afdeling Brand Development heb ik nieuwe entertainmentmerken ontwikkeld en was ik creatief producent van o.a. Sprookjesboom de Musical en Ravelijn. 

 

In de Efteling ontdekte ik mijn liefde voor theater. Bij televisie kunnen opnames opnieuw en daarna kun je alles nog bijwerken in de montage voordat het publiek je werk ziet. Dat publiek zit er bij theater direct bovenop. Als het begint is het niet meer te stoppen. Het is echt, het is nu... en het kan ook misgaan. Je voelt meteen of er verbinding is met je publiek, je hoort, ziet en voelt meteen wat ze ervan vinden.

ravelein_220911_354Pepijn.jpg

VERHALEN             2013

Ik richtte Tell Me MOORS op. Een verhalenstudio voor mijn werk als regisseur, scenarioschrijver en creatief producent.

 

Een goed verhaal laat je anders kijken naar de wereld om je heen. Je leeft een stukje mee met de karakters op het scherm, podium of papier. Door die karakters zie je een wereld die je anders misschien nooit, zo zou zien. Het verhaal is een vergrootglas. Het vestigt je aandacht op iets. Zo nu en dan begint het te smeulen en soms ontstaat er zelfs brand. Je kunt de wereld veranderen door je blik op de wereld te veranderen.

 

Een goed verhaal neemt je mee in een emotionele rollercoaster. Pas als er emotie bij informatie komt leidt dat tot actie. Verhalen brengen mensen dichter bij elkaar. 

 

Sinds 2013 regisseer ik theaterstukken, shows en events en schrijf ik scenario's voor film- & televisie.

dd7a76fa-06b6-4865-9fc6-ebb6dcf1e5f9.jpg

ZIGGO DOME          2018

The big one!

In september regisseerde ik het grootste theaterseminar van Nederland; het Superrelatie Weekend van 365 Dagen Succesvol. Ruim 5000 deelnemers leren twee dagen lang alles over liefdesrelaties.

 

Het grootste compliment: dat zo'n grote zaal, met zo veel mensen zo vertrouwd en intiem kan voelen. 

Lang leve de liefde!

41272390_2241447569215875_58430672984027
bottom of page