top of page
365 SR 2018 - Day 2 - Sept Ziggo - 0_048

Sprekers regie

Op het podium staan is een vak. Acteurs worden er jaren lang voor opgeleid. Èn zij hebben twee belangrijke tools in handen. Een script waarin precies staat wat ze moeten zeggen en een regisseur die met ze werkt aan hoe ze dat verhaal het beste kunnen over brengen. Als regisseur werk ik met sprekers aan een succesvolle en authentieke performance. Ik help om een sterk en helder verhaal samen te stellen. Samen werken we naar een natuurlijke performance .

Verbinding met je publiek

De spreker loopt het podium op, grijpt met zijn ene hand zijn andere hand de ander vast, slaakt een zucht en slingert op plechtige toon het onderwerp van zijn presentatie de zaal in. Laat vervolgens een pauze vallen en kijkt de zaal rond. Hij loopt drie passen naar links en gaat verder met zijn verhaal.

Veel sprekers leren trucjes. Wat je moet zeggen, hoe je je handen moet houden, waar je moet staan en op welke toon je moet spreken om een grote groep mensen vanaf een podium te bereiken.

 

Voor mij gaat het om echte verbinding. Het publiek moet jou leren kennen, jij laat een stukje van jezelf zien. Hoe jij naar de wereld kijkt en wat jij belangrijk vindt. Het gaat niet om perfect uitgesproken volzinnen, het gaat een een boodschap uit je hart. En dat is ook waar jouw publiek voor komt. Ze willen jou in het echt ontmoeten. Je leren kennen en ontdekken wie jij echt bent en wat jij te vertellen hebt. 

Laten we kennismaken

Tell me MOORS maakt

Inspiratiesessies

Awardshows

Relatie events 

Theaterseminars

Lezingen

Talkshows

Productpresentaties

Openingsceremonies

Jaarafsluitingen

Team building events

Masterclasses

Ceremonies

Netwerk events

Voorstellingen

Brainstorms

Laat je performance spreken

De meeste sprekers besteden 80% van hun voorbereidingstijd aan de tekst. De 20% die overblijft, wordt veelal gebruikt voor randzaken, zoals wat ze moeten aantrekken en wat er voor of na de speech allemaal gaat gebeuren. De daadwerkelijke performance, de manier waarop ze hun speech gaan geven, wordt vaak vergeten of uitgesteld tot op het laatste moment. Terwijl juist die ook zo belangrijk is.

Als regisseur bekijk ik je letterlijk van een afstand. In de veilige omgeving van de repetitieruimte zie ik wat later het publiek zal zien. Ik kijk naar wat je doet en leer je, net als een acteur in een toneelstuk, jouw rol zo goed mogelijk te spelen. Kloppen de woorden die je zegt met wat je lichaam non-verbaal vertelt? Ik spiegel je en leer je hoe je authentiek overkomt tijdens het vertellen van je verhaal. Ik stuur je bij en begeleid je.

Tijdens de show bewaak ik de timing en de flow. Goede voorbereiding en afstemming geven ruimte voor flexibiliteit. Omdat ik als regisseur weet wat een opdrachtgever wil bereiken en wat er op het spel staat, hou ik ook 'in het heetst van de strijd' het hoofd koel en speur ik naar  mogelijkheden om van het plan af te wijken en kansen te benutten.

Hoe gaan we dit samen doen?

Mijn werkwijze is gebaseerd op mijn ervaring bij live evenementen, televisie, storytelling, dramaturgie en theaterregie. Deze kennis zet ik in om samen jouw vaardigheden te ontwikkelen. Je hebt daarna alle handvatten om altijd en overal, zelfs op onverwachte momenten, een goed verhaal met een natuurlijke performance te kunnen geven. 

Anker 1

Make your message memorable

Laat hier je gegevens achter en ik neem contact met je op.

Tot snel!

bottom of page